اهمیت رنگ بندی در طراحی سایت
در گذشته، طراحی یک سایت، تنها با قرار دادن برخی المانهای خاص در کنار یک دیگر امکان پذیر بود و بازدهی کافی را نیز داشت. اما امروزه، برای داشتن یک سایت موفق باید عناصر زیادی در کنارهم و در جایگاه مناسب قرار بگیرند. یکی از عواملی که باعث میشود یک سایت از دیگر رقبای خود پیشی بگیرد و مورد قبول کاربران واقع گردد؛ رنگ مناسب و زیبای آن سایت است.
رنگ فونت ها، نوشته ها، تصاویر و پس زمینه وب سایت تاثیر عاطفی بر روی افراد میگذارند. هر رنگ حس خاصی دارد و حضور آن در هر جایی باعث کمتر و بیشتر شدن احساسات درونی افراد میگردد. در صورت استفاده صحیح و اصولی ترکیب رنگها در وب سایت میتوان در مخاطبین شور و هیجان و حس اعتماد بوجود آورد. یا بالعکس، در صورت استفاده نادرست میتوان احساس بدی را در افراد ایجاد کرد! در صورتی که از روانشناسی رنگها برای طراحی وب سایت استفاده شود، کاربران هم زمان بیشتری را در وب سایت میگذرانند و هم حس خوب و مثبتی را از آن دریافت میکنند. اینگونه صاحب سایت هم به خواسته خود میرسد.
در ادامه این مطلب با تاثیر چشمگیر رنگ بندی در طراحی یک سایت موفق بیشتر آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.
آیا رنگ سایت در افزایش بازدید تاثیر دارد؟
اگر در وب سایت از رنگ بندی صحیح و مطابق اصول روانشناسی رنگ استفاده شود، بله.
- رنگ ها معنی دارند و ابزاری قدرتمند برای طراحی سایت به حساب میآیند. در صورتی که از رنگ بندی مناسبی در وب سایت شما استفاده شده باشد برگ برندهی جذب مخاطب دست شماست. همه مخاطبین وب سایت به رنگ بندی خوب سایت در همان قدم اول واکنش نشان میدهند. بطوری که ناخوداگاه دوست دارند مدت زمان طولانیتری را در آن سپری کنند.
- رنگ ها قدرت دارند و میتوانند نگرش مردم را در مورد مجموعه شما تغییر دهند. در صورت انتخاب پالت رنگی مناسب میتوانید کاربران و بازدیدکنندگان را به خریدار تبدیل کنید.

روانشناسی رنگ در طراحی سایت
در این قسمت با تاثیری که رنگها بر مخاطب میگذارند بیشتر آشنا خواهیم شد:
هیچ رنگی را نمیتوان دست کم گرفت و نمیتوان رنگ یا رنگهایی را نام برد و آنها را بهترین و یا بدترین عنوان کرد. تنها میبایست از آنها در جایگاه مناسب استفاده نمود. در انتخاب رنگ وب سایت؛ جنس و سن مخاطبین، ملاحظات فرهنگی، تناسب با برند یا محصول و نیز توجه به علایق مخاطبین در کشور مقصد، مسائل حائز اهمیتی است.
برای مثال: اگر مخاطبان اصلی وب سایت شما خانمها هستند تا آنجا که امکان دارد از رنگهای نارنجی، قهوهای و خاکستری استفاده نکنید. طبق نظرسنجی های روانشناسی، دیده شده است که 34 درصد خانمها به رنگ آبی 23 درصد آنها بنفش و 14 درصد به رنگ سبز علاقه دارند. یا مثلا اگر میخواهید سایتی مختص به آقایان با هدف فروش ابزار آلات صنعتی طراحی کنید؛ بهتر است روی رنگهای سیاه، سبز و آبی متمرکز شوید و خیلی کم از رنگ های نارنجی، بنفش و قهوه ای استفاده کنید.
بطور کلی:
- روانشناسی رنگ آبی: در مثالی که بیان شد متوجه شدید رنگ آبی هم مورد علاقه خانمها و هم آقایان است. این رنگِ محافظه کارانه از محبوبیت بالایی برخوردار است. آبی، رنگی است که اعتماد و آرامش بوجود میآورد. بهترین رنگ برای سایتهایی که ارائهدهنده محصولات فناوری و تکنولوژی روز هستند، آبی است. فیسبوک و PAYPAL نمونه های برجسته سایتهای آبی رنگ محبوب هستند. قابل ذکر است که نباید از رنگ آبی برای فروش مواد غذایی و خوراکی استفاده کنید چراکه بی میلی به خوراکی را بوجود می آورد.
- روانشناسی رنگ قرمز: از رنگ جذاب و قدرتمند قرمز در بخشهایی از سایت که میخواهید کاربر را تحت تاثیر قرار دهید استفاده کنید. اگر سایت محصولات غذایی یا رستوران دارید، یا محصولاتی برای کودکان طراحی میکنید استفاده از رنگ قرمز، یکی از بهترین انتخابها برای شما است.
- روانشناسی رنگ نارنجی: رنگ نارنجی، از یک سو احساس عجله و اضطراب را به مخاطب القاء میکند و برای دکمههای "پیشنهاد ویژه" یا "آخرین مهلت خرید" مناسب است. از سوی دیگر نماد نسل جوان و زندگی و جنبش است. بسیاری از شرکتهای فنی مهندسی و نیز وب سایتهای محصولات غذایی به رنگ نارنجی و پرتقالی هستند. همچنین این رنگ میتواند به افزایش تحرک بدنی و اعتماد به نفس کمک کند، بنابراین برای استفاده در سایتهای ورزشی نیز گزینه خوبی است.
- روانشناسی رنگ زرد: هر چند چراغ سر چهار راه، تابلوهای راهنمایی و رانندگی، نوارهای پلاستیکی هشدار دهنده و... ما را یاد اخطار و هشدار میاندازند اما استفاده به جا از این رنگ، جلوۀ زیبایی به سایت میدهد. زرد نشان دهنده شادابی و خلاقیت است و برای کودکان و حتی بزرگسالان جذاب است. نمونههای موفق سایتهایی با هارمونی زرد: سایت "ایرانسل" و سایت "مک دونالد" است.
- روانشناسی رنگ سبز: این رنگ چشم نواز برای سایتهای گردشگری و سایتهایی که خدمات و محصولات آنها مرتبط با محیط زیست است بسیار مناسب میباشد. استفاده از رنگ سبز که نماد رفاه و ثروت است در سایتهای تجاری و شرکتی و نیز برای دکمههای "خرید" و "افزودن به سبد خرید" نیز تاثیرات مثبتی دارد.
- روانشناسی رنگ بنفش: استفاده از این رنگ برای سایتهای مذهبی و سایت های رزرو بلیت و هتل توصیه میشود.
- روانشناسی رنگ سیاه: استفاده از رنگ مشکی در طراحی سایت، حسی متفاوت و خاص را بوجود میاورد. از این رنگ برای سایتهای عرضهکننده محصولات لاکچری و گرانقیمت و نیز عکاسی و هنر توصیه میشود. شرکت بزرگ و مشهور "لامبورگینی" از رنگ مشکی برای سایت خود استفاده کرده است.
- روانشناسی رنگ سفید: رنگ سفید از اهمیت فوق العادهای در افزایش زیبایی سایت برخوردار است. با به وجود آوردن فضای سفید کافی و گسترده در کنار رنگهای شاد، یک سایت شیک و جذاب خواهید داشت.

تاثیر چشمگیر هارمونی رنگها بر جذابیت سایت
در روانشناسی رنگها برای طراحی یک وب سایت میبایست از ترکیب چند رنگ در ظاهر سایت استفاده شود. البته رنگهایی که مشاهده آنها در کنار هم به فرد احساس خوبی ببخشد و حس نظم و تعادل و آرامش را به او القا کند.
-هارمونی بر اساس هم جواری رنگ ها: هر دسته سه تایی از رنگهایی در دایره رنگ کنار یکدیگر قرار گرفته اند معمولا مطابقت خوبی با هم دارند. باید دقت کرد که در یک طرح رنگ مشابه، کنتراست کافی داشته باشید.
-هارمونی رنگهای سرد و گرم: در صورتیکه از رنگ های سرد در پس رمینه و از رنگ های گرم برای ظاهر استفاده کنید، احساس درک بالا را در مخاطب بوجود میآورید. ( رنگ های گرم: قرمز، نارنجی و زرد. رنگ های سرد: آبی، سبز و بنفش )
-هارمونی بر اساس رنگ های مکمل: رنگ های مخالف یکدیگر در دایره رنگ بالاترین درجه کنتراست را دارند. کنتراست بالا در رنگهای مکمل، ظاهر پر جنب و جوش و شادابی را بوجود میآورد. در انتخاب رنگهای تکمیلی باید دقت کرد که چشم را اذیت نکنند.
-ترکیب رنگ مستطیل: هارمونی چهار رنگ مستطیل از ترکیب چهار رنگ یا دو جفت رنگ مکمل و مشابه مکمل یا هم جوار تشکیل می شود. دست طراح در این نوع هارمونی بسیار باز است.
وب سایتهای کاربردی برای انتخاب رنگ بندی مناسب
برای طراحی حرفهای یک وب سایت با استفاده از سایتهای زیر پالت رنگ موردنظر را انتخاب کرد:
1.Paletton- 2.Color Safe- 3.Adobe Color CC- 4.Ambiance- 5.Flat UI Colors- 6.Pictaculous- 7.Color Supply 8.Coolors – 9.Material Colors – 10.Palette Generator – 11.Color Picker
کلام آخر:
رنگ بندی، یکی از عوامل تاثیرگذار در برداشتِ نخستِ کاربر از سایتها است. اگر رنگ بندی سایت طبق اصول روانشناسی رنگ و با تحقیق و هدف مشخصی انتخاب شود، احساس خوبی را در مخاطب ایجاد میکند و او تمایل به گذراندن وقت بیشتری در سایت شما پیدا می کند. به هیچ قیمتی نمی توان اهمیت رنگها را در طراحی وب سایت نادیده گرفت، بنابراین برای طراحی سایت موفق سعی کنید در انتخاب رنگ هوشیارانه تر عمل کنید.
نظرات
ارسال نظر