قبل از سفارش طراحی سایت، اهداف خود و امکاناتی که میخواهید در وب سایت مورد نظر قرار بگیرد را با دقت بررسی کنید. اگر بدانید در طراحی وب سایت مورد نظرتان از چه زبانی، چه تکنولوژی و نیز چه روشی استفاده خواهد شد، بدون شک میتوانید بهترین و مناسبترین وب سایت را داشته باشید. ما در این مقاله به بررسی انواع روشهای طراحی سایت از قبیل طراحی از طریق کد نویسی و یا از طریق CMSهای سایت ساز میپردازیم. با ما همراه باشید.
روش های طراحی سایت
یکی از بهینهترین و اصولیترین راهکارها در فضای رقابتی امروزهی بازار، طراحی وب سایت میباشد. افزایش اعتبار تجاری، خدمات و فروش آنلاین، بازاریابی گسترده و صرفهجویی در زمان و هزینه از نقاط قوت طراحی سایت بهحساب میآیند. شاید بتوان گفت در دنیای کنونی، داشتن یک وب سایت مناسب امری ضروری و حیاتی است. دو روش کلی برای طراحی یک سایت وجود دارد: یک روش طراحی توسط نرمافزارهای تولید محتوای تحت وب یا در اصطلاح CMS ، روش دیگر استفاده از زبان برنامه نویسی. در ادامهی این مطلب به تفصیل در خصوص هر یک سخن گفته و شما را با آنها آشنا خواهیم کرد.
چرا وب سایت طراحی کنیم؟
ما در عصر دیجیتال زندگی میکنیم و خواه یا ناخواه تکنولوژی در تمامی زوایای زندگی ما تاثیرگذار است. امروزه با توجه به گرایش افراد به گوشیها و ابزار هوشمند و نیز فعالیت گسترده آنها در فضاهای مجازی و دنیای اینترنت، وجود بستری برای رشد کسب و کار و بازدهی هر چه بیشتر به شدت احساس میشود.
مدتهاست که طیف گستردهای از صاحبان کسب و کار، افراد مشهور یا حتی اشخاص عادی از وب سایتها برای ارائه محصولات یا معرفی خدمات خود استفاده میکنند. چرا که شاهد ارتقاء کسب و کار، افزایش مشتریان و مخاطبین خود در این فضا بصورت حیرتانگیزی بودهاند.
با طراحی یک وب سایت، شما صاحب یک منشی تلفنی 24 ساعته میشوید. میتوانید در روز و ساعتی مشغول معرفی و فروش محصولات و خدمات خود باشید. با طراحی یک وب سایت علاوه بر اینکه محدودیت زمانی ندارید، محدودیت جغرافیایی نیز نخواهید داشت و میتوانید بصورت همزمان در هر نقطهای به فعالیت و ارائه خدمات خود بپردازید. در واقع طراحی وب سایت شما را با سرعت بیشتری به هدفتان میرساند و تنها چیزی که در این خصوص مطرح است انتخاب نوع سایت و امکانات مناسب کار شما در آن است. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا شما را در این انتخاب راهنمایی کنیم.
راهنمای انتخاب روش طراحی سایت
اگر میخواهید بهترین روش طراحی سایت با توجه به نیاز خود، کسب و کار یا فعالیتتان را پیدا کنید، موارد زیر را مد نظر بگیرید:
- مهمترین مسئله این است که نیازها و امکانات مد نظر خود را کتباً یادداشت کنید. ببینید چه انتظاراتی از نظر عملکرد در سایت دارید.
- مشخص کنید وسعت کار شما در چه است و نیز به طراح سایت عنوان کنید که چقدر میخواهید کار را توسعه دهید. توسعهپذیر بودن و حد و حدود پیشرفت نوع کار در ایران و خارج را بررسی کنید.
- بودجه و سرمایه مالی خود را نیز مد نظر بگیرید.
انواع روش های طراحی سایت
1. طراحی سایت با CMS و قالب آماده
این روش سادهترین و سریعترین روش طراحی سایت میباشد که در آن سیستم مدیریت محتوا در اصطلاحCMS (Content Management System) های مختلفی وجود دارد. با استفاده از این روش طراحی، بدون داشتن دانش برنامهنویسی میتوان یک وب سایت تولید کرد. شاید استفاده از قالب های رایگان حتی از نوع حرفهای خیلی جذاب بنظر نرسد اما اینطور که فکر میکنید نیست، امروزه قالب های حرفهای و نیمه آماده بسیاری عرضه گردیده است که با استفاده از آنها در کمترین زمان و با مناسبترین قیمت میتوانید سایتی شکیل و کاربردی داشته باشید. (خاطر نشان میکنیم که طراحی هیچ سایتی کاملا رایگان تمام نمیشود چون همه امکانات و برنامههای مورد نیاز شما را ندارد، اما با صرف هزینهای بسیار کم شما را صاحب یک وب سایت میکند.)
- در این روش طراح سایت تنها کافی است قالب را نصب کنند، سفارشی سازیهای لازم را انجام دهند، امنیت و سرعت لازم را بوجود آورند و صفحاتی که شما نیاز دارید را بچینند. در حالت پیشرفتهتر و در صورتی که شما بخواهید عملیات بهینه سازی سایت نیز قابل انجام است.
- طراحی سایت با روش خرید سیستم مدیریت محتوای از پیش ساخته شده، چیزی حدود 10 روز زمان نیاز دارد. اما بسته به نیازهای شما برای داشتن امکانات خاص؛ زمان و هزینه بالاتر میرود. مثلا اگر شما بخواهید امکان پرداخت آنلاین را در وب سایت خود داشته باشید، نیاز به خرید افزونهی مربوطه است که البته قیمت پایینی دارند و به راحتی قابل نصب میباشد.
- برخی معتقد هستند که این CMS های رایگان امنیت پایینی دارند و امکان هک در آنها بالا است. این اعتقاد تا حدی درست است اما اگر هاستی مطمئن و خوب تهیه شود و طراحی سایت به این مورد اهمیت دهد، این احتمال فوق العاده پایین میآید. قابل ذکر است که میلیونها نفر در دنیا از جمله بسیاری از سایتهای بزرگ دنیا با همین سایت سازهای رایگان طراحی شدهاند.
- برخی از این سایت سازهای معروف: WordPress، Joomla، Xoops، Drupal و … هستند که با زبان php نوشته شدهاند. همچنین DotNetNuke یکی از بهترین سایتسازهای رایگان ویندوزی به حساب میآید.
2. طراحی سایت با CMS و قالب اختصاصی
در این روش طراحی سایت، نیز از CMSهایی مانند وردپرس و جوملا و غیره استفاده میشود. CMSها نرم افزارهایی هستند که وظیفه مدیریت قسمت پنهان سایت (پنل مدیریت) را دارند. بنابراین بخش مدیریت سایت آماده است و طراح تنها به دیزاین و کار بر روی پوسته ظاهری و فنی میپردازد. در روش طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوا و قالب اختصاصی؛ مانند روش اول یکسری امکانات آماده وجود دارد، اما ظاهر و قالب بصورت اختصاصی و بر اساس سلیقه مشتری طراحی میگردد و تغییرات شخصی سازی شده صورت میپذیرد. در این روش سایت شما وابستگی به شرکت یا فرد خاصی نخواهد داشت و هر فرد دیگری که با آن CMS آشنایی داشته باشد قادر به اعمال تغییرات مورد نیاز شما در سایتتان است.
- وردپرس: نرم افزار Word Press محبوبترین سایت ساز است که در حال حاضر 30 درصد از وبمستران آن را برگزیده و از آن استفاده میکنند. هستهی این CMS همه کاره، php و my sql میباشد و بزرگترین مزیت آن متن باز بودن یا در اصطلاح Open Source است. وردپرس را میتوان یک بسته آنلاین نرم افزاری رایگان دانست که به راحتی بر روی یک وب سرور نصب و اجرا میگردد.
- جوملا این نرم افزار رایگان نیز طرفداران بسیاری دارد و امکان ساخت صفحات وب به راحتی با آن وجود دارد. جوملا نیز یک نرم افزار Open Source است که قابلیت توسعه و انعطاف پذیری بالایی دارد. پلاگینهای مختلفی نیز برای این CMSوجود دارد که بسیاری از آنها نیز رایگان در اختیار طراحان سایت قرار میگیرد.
- نرم افزار DotNetNuke نام دیگر ASP.net nuke میباشد. DotNet نیز به صورت کاملا رایگان به همراه سورسهای کامل ارائه میگردد و به راحتی میتوان ابزارهای آمادهی آن مانند درج محتوا و عکس، اعلانات، پرسش و پاسخ، انجمن، وبلاگ، فروشگاه و ... استفاده کرد.
3. طراحی سایت با برنامه نویسی و قالب آماده
واگذاری پروژه به یک برنامهنویس یا شرکت طراحی سایت نیز از روشهای معمول ساخت سایت بهحساب میآید. در این روش برنامهنویسان برخی قالب های آماده برنامهنویسی شده توسط خودشان را دارند و بر اساس امکاناتی که شما میخواهید بخشی از کدنویسیها را به آن اضافه یا کم میکنند. امنیت اینگونه سایتها تقریبا تضمین شده است و سایت شما به هیچ وجه تکراری نیست ولی زمان بیشتری برای ساخت آنها نیاز است. اغلب برنامهنویسها پس از طراحی سایت شما، به دلایل مختلف، کد (برنامه نوشته شده) را در اختیار مشتری قرار نمیدهند و اینگونه برای ایجاد تغییرات به آن طراح سایت وابسته هستید. برخی دیگر نیز با تحویل کدهای سایت و توضیحات تکمیلی کار را برای شما آسانتر میکنند. مجموعا، در روش طراحی سایت با برنامه نویسی توسط قالب آماده و برنامه نویسی بصورت اختصاصی میبایست هزینه بیشتری را نسبت به طراحی با cmsها متقبل شوید. شما بر اساس نیازتان میتوانید هر روشی را انتخاب کنید.
- شاید به ذهنتان خطور کند که خودتان برنامهنویسی را یاد بگیرید و سایتتان را خودتان طراحی کنید. اگر تخصص کدنویسی و یا تجربههایی در این حوزه را دارید تا حدودی قابل قبول است. اما اگر هیچگونه آشنایی با این حوزه ندارید لازم است بدانید راه سخت و شاید حتی اشتباهی را در پیش گرفتهاید! برنامهنویسی رشتهای گسترده است، ضمن آنکه در دنیای وب، تغییرات آنقدر سریع است که حتی برنامهنویسان تمام وقت نیز نمیتوانند به همه اطلاعات و علم آن دست پیدا کنند و احتمالا با باگهایی برخورد میکنند. اگر هیچ علاقه یا تجربهای در این حوزه ندارید بهتر است این راهکار را فراموش کنید و درگیر جزییات فنی طراحی سایت نشوید و بیشتر بر روی مدیریت سایت خود متمرکز شوید.
4. طراحی سایت با برنامه نویسی خاص و قالب اختصاصی
در این روش، طراحان با استفاده از دانش برنامه نویسی، طراحی سایت اختصاصی برای شما انجام میدهند. به این صورت که با توجه به هر آنچه در ذهن شما است، کدنویسی اختصاصی و از پایه و به معنای واقعی طراحی سایت حرفهای انجام میشود. برخی از صاحبان مشاغل، به دلیل داشتن نیازهای خاص در سایت، سلیقه و برند خاص، عملکردهای ویژه و امکانات اختصاصی اینگونه سایتها را ترجیح میدهند.
- طراحی سایت برنامهنویسی شده اختصاصی با تیمی متشکل از چندین کدنویس متخصص و نیز گرافیستهایی حرفهای قابل انجام است. راه اندازی این گونه سایتها ممکن است چند ماه و حتی چند سال طول بکشد و طبیعتا هزینه بسیار بالایی را دارند.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم انواع روشهای طراحی سایت را برای شما بازگو نماییم تا شما بعنوان مشتری بتوانید با اطلاعات و دید بهتری یک سایت را سفارش دهید. چنانچه به مشاوره برای انتخاب نوع سایت و روش طراحی آن نیاز دارید با ما تماس بگیرید.
نظرات
ارسال نظر